13. September 2018 ble en merkedag.

Noen uker i forkant ble jeg kontaktet av selveste rikskanalen, ja de som står bak den kjære lisensavgiften. Det skulle lages direktesendt TV fra Stavanger og navnet mitt hadde dukket opp i flere sammenhenger.

Det var flere planer fra produksjonen side i forkant som ble noe vanskelige å gjennomføre. De ville ha noen som snakket om kveik og historie. Jeg følte dette ble feil da det er Lars Marius Garshol som i hovedsak samlet den informasjonen vi har om kveik og foreslo han som en selvskreven gjest. Så lett var det ikke da de ville ha noen fra regionen siden det var tema i sendingen. Men jeg fikk det som jeg ville.

En time før sending møtte vi opp, ikke hver dag man skal på TV med fire kompiser. Settet på You Scene var et lite rom hvor det var rigget opp en sofagruppe og ved siden av skulle smakingen foregå. Knøtt lite, 7 store kamera, masse lys og masse folk. Alle var kaos, teknikken var ikke med oss. Så for oss ferskinger på dette hadde vi jo selvfølgelig håpet at de rundt oss var rolige slik at ikke nervene tok overhånd, men dengang ei. Det endte opp med at hele programmet måtte filmes med ett kamera, kommunikasjonen med regi falt ut og det ene med det andre.

Desverre var det altfor lite tid til å gå i dybden på egentlig noe som helst, men gøy var det og håper de som ser det likte det.

Takk til NRK og folkene bak for både opplevelsen og at dere ville vise noe av det vi hjemmebryggere driver med.

Link til programmet:

Norge nå