Solera er kort fortalt at man har en aktiv fermentering gående og når man er fornøyd tapper man av halvparten for flasking eller blanding med andre øl.

Metoden er populær i USA men det er ikke så mye info å finne her så da kommer jeg til å dokumentere fremgangen her. Det tar tid, gjerne  6 mnd eller mer mellom hver gang man bytter ut vørter, smaken vil naturlig da også endre seg fra gang til gang.

Til oppstart har jeg valgt en startkultur fra Bootleg Biology. De leverer kultur fra sin egen pågående solera. Her er det sacc, brett, lacto og pedio. Planen er å først gjære ut vørteren med en standard ølgjær, mulig det blir Munkebo 002 som skal gi en smak av kirsebær. Dette gjøres for å minimere mengden død gjær som blir liggende i bunnen av soleraen. Planen videre er å bruke et 50L ølfat i rustfritt hvor jeg tenker vi kanskje også må introdusere eik.

Siden plassproblemer er et velkjent problem for bryggere så blir dette et samarbeidsprosjekt sammen med Mr Norman og soleraen kommer til å bli plassert i hans bryggeboks. Det er helt ukjent territorium så veien får bli til mens vi går. Nå settes starteren og det er mulig planene endres etterhvert som man leser seg opp. Kommer til å fylle all relevant info inn her etterhvert.

01.10.16

På tide å sette en starter. Starteren blir satt som en vanlig starter i 2L labflaske. Det blir brukt vanlig vørter med OG 1.040. Men kommer ikke til å tilføre O2. Så er det bare å vente. Jeg vil tippe at vi brygger om ca 1,5 mnd og deretter starter soleraen 2 uker etterpå.