Cider synes jeg i utgangspunktet skal settes på råsaft fra epler, jeg har dog tilsatt WLP-775 for å få gjæringen raskt i gang slik jeg unngår infeksjon.

Men dette dreier seg om eplejuice som man tidvis kan få ganske så billig på dagligvarebutikken.
Jeg bruker ønsket mengde juice og tilsetter WLP-775, den gjærer nesten helt ut så man får en tørr cider av engelsk type. Omtales også som «hard cider» eller «dry cider».

Om man ønsker en sterkere cider kan man også tilsette sukker. Man kan også eksperimentere med ulike typer sukker.

Etter primærgjæringen pleier jeg å flaske halvparten og gjøre et eksperiment med resten. Når jeg flasker cider liker jeg bobler og bruker 8 gram sukker pr liter.

Skogsbærcider med blåbær, bringebær og bjørnebær ble fantastisk. Rosa cider med frisk smak av bær. Versjonen som fikk tilsatt brett ble enda bedre. Når jeg tilsatte brett tilsatte jeg også 3L eplejuice for å gi den litt mer sukker å jobbe med og dermed utvikle enda mer smak. Jeg har stående en variant som snart er klar for flasking nå, den inneholder skogsbær, brett og molasse. Lukter fantastisk. Molasse gir et litt romaktig preg og kan også brukes i porter og stout.

Felles for alle variantene med cider er lagring. Jeg smaker ikke før den har vært på flaske 9mnd. Den er god etter noen måneder, men 10 ganger bedre etter 9. Når man starter så klarer man ofte ikke holde seg og opplever dessverre altfor ofte at den siste flasken er den beste.