En dag jeg skulle brygge ute fant jeg plutselig ut at den store gryta jeg har pleid å bruke til skyllevann var opptatt. What to do??

Det gikk som det måtte, jeg brukte kaldt vann rett fra springen, litt fordi jeg lurte på om det hadde noen betydning, men mest fordi jeg ikke hadde muligheten til å varme.
Spenningen var stor når ølet var gjæret og karbonert.

Smakte fantastisk! Slik som selvbrygget øl alltid gjør.
Så etter dette har jeg eksperimentert en del og konkludert med at det ikke er noen forskjell som min gane kan merke om det er varmt eller kaldt. Og siden jeg bruker maltrør og starter oppvarming til kok samtidig som jeg starter skylling har jeg regnet ut at jeg «taper» 5-6 minutter på tiden det tar for å varme opp. Helt levelig for min del så lenge prosessen blir enklere.

Det var egentlig planen å skrive en lengre avhandling om dette, men da jeg begynte kom jeg over en artikkel fra Brülosophy som omhandler dette, enda mer grundig enn det jeg har testet.

Konklusjonen er at på Storasteinen Microbryggeri brukes kaldt skyllevann.