Behovet meldte seg for å fylle noen flasker ferdig karbonert øl fra fat over på flasker. Selvfølgelig hadde BeerGun dukket opp som et alternativ, men det syntes jeg ble litt styr. Jeg var på jakt etter en enkel løsning som raskt og enkelt kunne hentes frem når den trengtes, jo mindre jo bedre. I hovedsak fyller jeg på flasker for å ta med meg, eller at jeg vet at et fat bare har noen liter igjen så da kan det like godt flyttes over til flasker slik at neste fat kan få plass i kegeratoren.

Etter å ha rotet i skap og skuffer ble dette løsningen:
file
En vanlig Picnic kran med ølslange 3/8″ og en gummipropp.
Ble også tredd på en silikonslange utenpå overgangen mellom krane og ølslange for at denne skulle bli tett:
file-1
Dette fungerer til mitt bruk utmerket. Siden jeg har John Guest i kegeratoren er det enkelt å bytte over til denne ved behov. Gummiproppen tetter flaska slik at det blir et mottrykk og man kan da forsiktig åpne litt for at gylne dråper skal komme oppi flasken. Minuset med dette er at man ikke får flushet flasken med CO2 så ølet vil komme i litt kontakt med O2, ergo er nok ikke dette løsningen for langtidslagring. neste versjon har muligens en ventil i selve proppen for å forenkle prosessen.

Ellers er det viktig med kalde flasker og kaldt øl for å få minst mulig skum.