Etter å ha startet med justering av bryggevannet var det på høy tid å teste to batcher mot hverandre. Brygget med 24 timers mellomrom, en med og en uten vannjustering. Valget falt på Lervig sin Hoppy Joe, det er litt forskjellige oppskrifter ute å går men jeg valgte denne: Hoppy Joe
Ølet ble karbonert både på flaske og fat, allerede ved flasking var det stor forskjell på aroma, den ene batchen hadde vesentlig mer humlearoma enn den andre.

Resultatet ble testet på det månedlige møte i Stavanger Brew club. Enstemmig at det var forskjell, det vannjusterte brygget hadde en mye friskere aroma, brygget var mer «crisp» og virket vesentlig ferskere. Kommentarene om det som ikke var vannjustert var at det var mer flatt på aroma og smak, kunne virke som et øl som hadde blitt lagret litt for lenge.
Så konklusjonen er klar: Vanjustering er kommet for å bli på Storasteinen Microbryggeri!
Vannjusteringen som er brukt er etter Gahr Smith Garsen fra 7fjell sine anbefalinger

Ved lagring viser det seg også at det som er vannjustert beholder et mye ferskere og friskere preg.